لغو عملیات انجام شده

گاهی اوقات لازم میشود که کاری را متوقف کرده و با برگشت به عقب آن را اصلاح کنید برنامه فتوشاپ امکان برگشت به عقب و لغو عملیات و انتخاب گزینه های دیگر را فراهم میکند ساختار فایل ها در فتوشاپ بصورت لایه لایه می باشد . بدین ترتیب شما قادرید برروی بخشی از تصویر که در یک لایه خاص قرار دارد کار کنید بدون آنکه تغییرات اعمال شده بر روی قسمت های موجود برروی لایه های دیگر تاثیری بگذارد .

ابتدا فایل مورد نظر را باز کنید به فهرست ارائه شده در پالتLayersتوجه کنید

ساختار لایه شامل یک ماسک برش هست که به عبارتی به عنوان یک انتخاب بکار برده میشود این ماسک ناحیه ای از تصویر را که میتوان تغییر داد مشخص میکند با وجود ماسک برش میتوانید تغیرات لازم را در تصویر اعمال نمایید بدون اینکه به سایر قسمت ها صدمه ای واردشود.

من در این آموزش لایهTie Designsرا انتخاب میکنم زیرا میخواهم این لایه را در تصویرتغییر بدهم.

 

 

در جعبه ابزار ابزارBrushاتخاب کرده و بروی کروات یک خط میکشیم.

در صورتی که نتوانستید خط را صاف بکشید یا به هر دلیلی راضی نبودید نگران نباشید زیرا با وجود ماسک برش خط شما خارج از محدوده بریده شده کشیده نخواهد شد حال میخواهیم خط ایجاد شده را پاک کنیم و تغییر دیگری ایجاد کنیم بدین منظور از منوی Edit گزینه Undo Brush Tool را انتخاب کنید یا با زدن کلید های Ctrl+Z عملیات ابزارBrushرا لغو کنید این بار میتوانید بجای خط تعدادی نقطه برروی کراوات ایجاد کنید.

لغو عملیات انجام شدهHistoryجهت لغو عملیات

فرمانUndo فقط یک مرحله عملیات شما را به عقب برمیگیرداند . علت این امر این است که فایل های فتوشاپ میتوانند بسیار بزرگ باشند و لغو عملیات چند گانه نیاز بع حافظه زیادی دارد که عملکرد سیستم را کند میکند در عوض شما میتوانید با استفاده از پالت History یا تاریخچه چند عمل به عقب برگشته و چندین عملیات ایجاد شده را لغو کنید با بکار بردن کلید History آن را باز کنید

آخیرین تغیرات را در پالت History (رنگ سبز) مشاهده میکنید که با کلیک بر روی هرکدام متوانید عملیات انجام شده را به عقب باز گردانید . بطور پیش فرض فتوشاپ تا بیست عملیات انجام شده را به عقب باز میگرداند شما میتوانید این تعداد تغیرات را تنظیم کنید و به
تعداد بیشتر یا کمتری تغییر دهید بدین منظور به مسیر Edit >> Preferences >> Performance و در پنجره باز شده به قسمت  History & Cache رفته و مقدار History را تعین کنید 

آشنایی بیشتر با محیط کار فتوشاپ

در حین کار با فتوشاپ بندرت با پروژه ای روبرو میشوید که برای انجام آن لازم باشد تمام پالتها را بطور همزمان در صفحه نمایش مشاهده کنیم به همین دلیل پالت ها بیشتر در گروه های پالت قرار داده میشود گاهی بطور پیش فرض بعضی از پالت ها باز نشده هستند.

فهرست کامل پالت ها را متوانید ار قسمت Window مشاهده نمود

در کنار پالت های باز شده جاری یک علامت تیک قرار دارد (رنگ سبز) شما میتوانید با انتخاب نام پالت های موجود آن را در صفحه نمایش باز و یا هر پالت بازی را ببندید علاوه بر این شما میتواند کلیه ابزارها از جمله پالت ها، جعبه ابزار ، نوار ابزار را فشردن کلید Tabپنهان کنید.

و برای باز کردن این پالت ها مجدد کلیدTabرا فشار دهید

برای انتقال پالت ها به گروه دیگر پالت ها پالت مورد نیاز را گرفته و به پالت خای دیگر ببرید نایک نوار آبی در پالتها ایجاد شود و پالت را در آن گروهی که میخواهید رها کنید

پایان فصل اول

منتظر بخش های فصل دوم باشید.

 

نمایش قابل چاپ